Słoneczna

Lokalizacja:
Halickie

Powierzchnia opracowania:
51m2

Zakres opracowania:
projekt kompleksowy

Projekt:
2021

Realizacja:
2021

Przedstawiamy projekt wnętrza domu w zabudowie szeregowej pod Białymstokiem. Motywem przewodnim strefy dziennej to nieoczywisty kolor. Ożywia on wnętrze i dodaje mu charakteru i oryginalności. 

Inwestorom zależało na przestronnej strefie dziennej i wygodnej kuchni. Zrezygnowali z garażu, i przebudowali strefę wejściową do domu. W miejscu pierwotnych drzwi wejściowych do budynku pojawiło się dodatkowe okno. Przestronny wiatrołap został wydzielony z garażu, a pozostała jego część została wykorzystana na pomieszczenie gospodarcze. Toaleta została wydzielona z przestrzeni przeznaczonej na kotłownie. Dzięki tym zabiegom, uzyskaliśmy otwartą przestrzeń w strefie dzienne. W kuchni zaprojektowaliśmy wygodną wysoką zabudowę, wyspę z hokerami oraz 6- osobowy stół. W strefie wypoczynkowej: narożna kanapa, biblioteczka oraz kącik muzyczny z pianinem w roli głównej. Przewodni kolor niebieski wraz z pionowymi frezami pojawia się na zabudowie kuchennej oraz frontach szafki telewizyjnej. Kontynuacją strefy dziennej jest toaleta. Została zaprojektowana w odcieniach głębokiego granatu. W niewielkim pomieszczeniu pojawia się duże okrągłe lustro, które optycznie powiększa przestrzeń.

Poniżej prezentujemy rzut z układem zaproponowanym przez dewelopera, a następnie naniesione przez nas zmiany.
©2024. Realizacja: artdot.pl